Tökmag, Lenmag, Kendermag, Mák

Kapható kiszerelés:
500g – 800Ft

Megrendelés

 

Tökmag Liszt:

Magas a fehérjetartalma, alacsony a szénhidráttartalma és zsírszegény. Aki emésztési panaszoktól szenved mindenképpen próbálja ki, mert magas a rosttartalma. A tökmagnak magas az E-vitamin tartalma segít megelőzni az érfal-betegségeket, valamint jótékony hatású a szív- és érrendszeri panaszokra, valamint az agyműködésre. Szakemberek már olyan hatásáról is beszámoltak, mely szerint a meddőség elleni küzdelembe is segítheti a nőket és a férfiakat egyaránt. A tökmagliszt vas tartalma is kiemelkedő. Természetes vasforrás lehet mindazoknak, akik veszélyeztetett csoportba tartoznak. Például a nők, kisgyerekek, serdülőkorúak, idősebb korúak. Kiemelt csoport a kismamák csoportja, hiszen az Ő esetükben kifejezetten veszélyes a vashiány.

Átlagos tápérték (100g termékben):

  •     Fehérje:  54g
  •     Szénhidrát: 15g
  •     Rost: 6g
  •     Zsír: 12g, ebből telített: 2,4g, omega-6: 5,5g
  •     Nátrium: 30mg
  •     Energia: 384kcal/1574kJ

Lenmag Liszt:

Az öngyógyításban a bélrenyheség és a székrekedés esetén az emésztés szabályozására alkalmazzák. Nyákkészítmények formájában hatékony a gyulladásos gyomor- és bélmegbetegedések kiegészítő kezelésére. Agyműködést serkentő és koleszterinszint csökkentő hatása miatt ér- és szívbetegségben szenvedőknek ajánlott a fogyasztása. Omega-3 (linolénsav) tartalmának szerepe van az érelmeszesedés kialakulásának megelőzésében.

Átlagos tápérték (100g termékben):

  • Fehérje: 34,7g
  • Szénhidrát: 9g
  • Rost: 35g
  • Zsír: 8,3g, ebből telített: , omega-3: 4g, omega-6: 2g
  • Nátrium: 50mg
  • Energia: 249 kcal/ 1020kJ

Kendermag Liszt:

A kendermag valójában nem is mag, hanem gyümölcs. 25% fehérjéből, 30% szénhidrátból és 15% rostból áll, magas a kalcium,  magnézium, foszfor és az A-vitamin tartalma. A kendermag az egyik legjobb növényi forrása az esszenciális zsírsavaknak, és egy ritka, ám annál fontosabb tápanyagot, gamma-linolénsavat is tartalmaz. Lúgosító hatású.

Átlagos tápérték (100g termékben):

  • Fehérje: 32g
  • Szénhidrát: 6g
  • Rost: 26g
  • Zsír: 11,3g, ebből telített: 1g, omega-3: 2,1g, omega-6: 6g
  • Nátrium: 15mg
  • Energia: 302kcal/1238kJ

Mák Liszt:

Aminosavakban, zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban gazdag.
Segít fokozni a szervezet védekező mechanizmusát. Növeli a szellemi teljesítőképességet.
A gyümölcsből és mákból készült kivonatból víz hozzáadásával édességet lehet készíteni (pl.: golyókat, aminek a közepébe tehetünk egy szem meggyet vagy aszalt gyümölcsöt), illetve sütemények, muffinok tésztájához lehet adni, mint édesítőt, illetve mint gyümölcs-ízt.

Átlagos tápérték (100g termékben):

  • Fehérje: 31g
  • Szénhidrát: 16g
  • Rost: 10g
  • Zsír: 12 g, ebből telített: 1,3g, omega-6: 8.5g
  • Nátrium: 45mg
  • Energia: 313kcal/1282kJ