Törökmogyoró olaj

 

Kapható kiszerelések:

100ml – 2200 Ft
250ml – 3500 Ft

 

Megrendelés

 

 

 

A mogyoróolaj jótékony hatását, a mogyoró 60%-os olaj, 18%-os fehérje, valamint magas enzim és nyomelem (főként mangánt és ként) tartalmának köszönheti.

  • A mogyoróolaj egyszeresen telítetlen zsírsavakban és E-vitaminban gazdag, de kávéskanalanként 2,5 gramm telített zsírt is tartalmaz ( ez alacsony mennyiségnek számít ). A legújabb kutatások szerint a fogyókúrázóknak mindenféle zsírt kell fogyasztaniuk, csak nem mindegy milyen összetételben. A mogyorófélék és a mogyoróolaj erre a célra tökéletesen alkalmas – eredményesebb diétát lehet vele folytatni, mintha alacsony zsírtartalmú fogyókúrát folytatnánk.
  • Az omega-9 zsírsav egyszeresen telítetlen, nem esszenciális zsírsav, tehát szervezetünk bizonyos mennyiségben képes maga is előállítani. Kutatások szerint csökkenti az érelmeszesedés kockázatát, erősíti az immunrendszert, és feltételezik, hogy jótékony hatással van a vércukorszintre is.

A mogyoróolaj felhasználási területei:
Kozmetikai:

  • A mogyoróolaj remekül kenhető, és mindenféle bőrtípust táplál. Erősíti és feszesebbé teszi a bőrt, segít fenntartani jó állapotát, valamint a rugalmasságát. A hajszálereket is erősíti. Az arcápolásra használt olajokhoz adagolva elősegíti a sejtregenerálódást.

Gasztronómiai:

  • A mogyoróolaj szószokhoz és saláta dresszingekhez is használható – vagyis sütést nem igénylő fogásokhoz, különösen az ázsiai ételekkel harmonizál. Ugyanakkor a cukrászatban és édességiparban is ínycsiklandozó hozzávaló.